Litt om Asker Rosemaleklubb


Asker Rosemalekubb startet opp 3. september 1980 med 21 medlemmer.

Klubbens formål er å:

"Arrangere rosemalekvelder, holde kurs for videreutvikling og avholde andre kulturinnslag".


(Hentet fra klubbens vedtekter fra stiftelsesmøtet).


I dag teller vi godt over 60 malere. Hovedtyngden av medlemmene er bosatt i Asker, men vi har også medlemmer fra Oslo, Hønefoss, Andebu...

Vi møtes hver onsdag på Hasselbakken (2. etg.) for å male på boller og fat og første onsdagen i måneden prøver vi å få til litt veiledning/undervisning på malekvelden.
Oversikt finner du på "Aktivitetskalender".

Klubben arrangerer kurs med Telemarks beste rosemalere hvert halvår og vi samles hver høst på Rauland for å gå på kurs. Det er like lærerikt og vellykket hvert år!

I månedskiftet november/desember har vi en jule- og salgsmesse i Asker Kulturhus.

Av de mer sosiale arrangementene klubben står for kan nevnes kulturkvelder med kunsterisk tema, sommerturer "ut i det blå" og maleåret avslutter vi med et tradisjonelt julebord på Heggedal Hovedgård!

Klubbens målsetting

Klubben representerer mange lærere og teknikker, men i hovedsak blir det mest innenfor Telemarksteknikken. Eventyrmaling, tradisjonelle roser og litt moderninsering av rosemalingen er også  teknikker som noen medlemmer prøver seg på.

Selv om rosemaling har vært litt "ute" en periode nå, representerer rosemaling en utrolig fin og tradisjonell hobby for oss som det er veldig hyggelig å gjøre sammen med andre. Vi gleder oss over å holde den i hevd og samtidig også kanskje videreutvikle den med nye uttrykk og dele den med andre.

Hvis du synes dette ser spennende ut og har lyst til å prøve, - ikke nøl med å ta kontakt!